Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
cintisim

Avril Lavigne / 2.rész /

Cinti Sim · 6 hónapja
Avril Ramona Lavigne 1984. szeptember 27-én született. Kanadai énekes-dalszerző, divattervező, színésznő. Bellevilleben (Kanada) született, de fiatal korának legnagyobb részét Napanee-ben (Kanada) töltötte. Már 15 évesen fellépett Shania Twain-el, és nem volt még 16 mikor aláírta első szerződését az Arista (ma RCA Records) kiadóval. A producer Antonio "L.A." Reid felajánlotta neki segítségét, azt ígérte neki, hogy hozzásegíti egy-két sikeres albumhoz. 17 éves volt (2002ben), amikor megjelent az első lemeze a Let go, amellyel egy csapásra berobbant a nemzetközi zenei piacra. Az első lemeze a legfiatalabb női előadóvá tette, aki elérte az 1. helyet a lemezeladási listán az Egyesült Királyságban, az album négyszeres platinalemez lett, több mint 16 millió példányt adtak el belőle világszerte, az Egyesült Államokban több mint 6 milliót. A legsikeresebb szám az albumról a "Complicated" lett ,amely számos ország slágerlistáját vezette sokáig, ahogyan az egész album is az eladások listáját.
 
Második albuma az "Under My Skin" 2004-ben jelent meg, ez az albuma már az amerikai Billboard 200-as lista vezetője is volt, összességében több mint 10 millió példányban kelt el világszerte. A harmadik nagylemeze a Best Damn Thing 2007-ben jelent meg. Ez az album is számos országban vezette a lemezeladási listákat, és dalai főleg a Girlfriend a slágerlistákat. A Girlfriend c. kislemez már az ötödik ( Complicated, Sk8er Boi, I'm with you, My Happy Ending és a Girlfriend) olyan kislemeze volt Avrilnek amely a Billboard Hot 100 listán az élen volt. Avril Lavigne már több mint 30 millió! albumot adott el eddig világszerte, amely döbbenetes szám egy ilyen fiatal előadótól. Billboard listán Avril Lavigne a top 10 pop művész között van a "Best of 2000-es évek" listában, és ő 28. az összes lemezeladások listáján a világon. A negyedik stúdió albuma, Goodbye Lullaby Az album visszatérés Lavigne régebbi zenei stílusához az akusztikus zenéhez. A lemezen hallható dalokat az énekesnő életének mozzanatai ihlették, mindegyik számnak van mondanivalója, ami a mai zenei világban nem igazán jellemző. Az énekesnő ezzel az albumával visszaszerezte a korábbi albuma miatt elpártolt rajongóit, akik pontosan ezért szerették a zenéjét mert nem egyszerű pop slágereket gyártott, hanem mély tartalmú dalokat. 2011. március 10-én a Goodbye Lullaby második helyen debütált a japán listán 135,410 eladott példánnyal a nyitó héten. A Billboard 200-as listán a negyedik helyen kezdett 87 ezer eladott példánnyal az első héten. Következő ötödik, Avril Lavigne című albuma 2013-ban jelent meg, melynek elkészítésében Chad Kroeger is köreműködött. Az album első single-je a Rock 'n' Roll című dal volt, a második pedig Chaddel közös dala, a Let Me Go. A kritikusok és rajongók körében ez az album nem aratott osztatlan sikert és a Hellyo Kitty című dalát is sokan támadták. Avril legújabb 6. stúdió lemeze 2017-ben várható. Míg 2015-ben Give You What You Like és a Fly című dalai készültek el.
Zenélés mellett filmekben is feltűnt. A Túl a sövényen című animációs mesében Heather-nek adta hangját. Szintén szerepel Richard Gere filmjében, A falkában és a Megetetett társadalomban is. 2017-ben a Charming-ban Hófehérkének adja hangját.
Zenéit több filmben is hallhatjuk. Kifejezetten az Eragon című filmhez írta a Keep Holding On-t, de az Alice Csodaországban című filmnek is ő adta elő betétdalát, ami az Alice nevet kapta.
2008-ban saját divatmárkával rukkolt elő, mely az Abbey Dawn nevet viseli. Ez volt Avril gyerekkori beceneve. A márka fő motívumai a halálfejek, a csillagok, és a szívecskék. Az Abbey Dawn nem csak ruhákat, de kiegészítőket is kínál, például karórákat.
Saját parfümjei is vannak. 2009-ben adta ki első parfümjét, a Black Star-t. 2010-ben megjelent a második illat, a Forbidden Rose. A következő évben megjelent a Forbidden Rose folytatása, a Wild Rose parfüm.

2006 júliusában hozzáment feleségül a Sum 41 Énekes-gitárosához, Deryck Whibleyhez. A házasság kicsivel több, mint 3 év után válással végződött, de a különválás után is barátok maradtak, sőt mi több Whibley segítette a közelgő negyedik albumának munkálatait és az "Alice" c. számot, - amely a Tim Burton által jegyzett Alice Csodaországban c. film betétdala volt- szintén közös projekt volt.
Később párkapcsolatban élt Brody Jenner amerikai színésszel, majd szakítottak, jelenlegi párja Chad Kroeger a Nickelback frontembere, aki 2012 augusztusában eljegyezte őt. 2013. július 1-jén összeházasodtak, ezt Avril a hivatalos twitteroldalán jelentette be. 2015. szeptember 2-án bejelentették házasságuk felbontását.
2015. áprilisában a People magazinnak adott interjújában közölte, hogy Lyme-kórt diagnosztizáltak nála.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Cinti Sim
Sziasztok Cinti vagyok! Szeretem az állatokat. 15 éves lány vagyok!