Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
cintisim

Emma Watson / 3.rész /

Cinti Sim · 8 hónapja


SZÍNÉSZI PÁLYAFUTÁSA
A NAGY ÁTTÖRÉS, A HARRY POTTER FRANCHISE:
1999-ben elment a Harry Potter casting-jára. J. K. Rowling könyveinek megfilmesítésében Hermione Granger szerepét kapta meg. Egy színészi közvetítőirodából néhány ember ellátogatott Emma iskolájába is, ahol Hermione szerepére keresték a megfelelõ lányt. A producerek egy fiatal lányt kerestek a karakter megformálására. Osztályfõnöke őt és még pár osztálytársnőjét javasolta a szerepre. Sok ezer jelentkezõ közül végül megkapta, és kiderült, az írónő már a személyes találkozó előtt, egy próbafelvétel megtekintése után tudta, hogy Emma a legmegfelelőbb gyerek a szerepre. Sosem gondolta volna, hogy a rengeteg jelentkező közül pont őt választják ki. Az első filmért a Harry Potter and the Philosopher’s Stone / Harry Potter és a bölcsek kövében nyújtott alakításáért Young Artist Award és Leading Young Actress díjakat kapott meg. Amikor az első Harry Potter filmet befejezték, az első jelentős interjúban (BBC) azt mondta, hogy nagyon élvezte a film készítését, főleg azt a részt, amikor megtámadja egy troll.

Harry Potter and the Chamber of Secrets / Harry Potter és a titkok kamrájában ismét ő játszotta Hermione-t. Habár a film vegyes fogadtatásban részesült, Emma alakítása összességében pozitív kritikákat kapott. A The Los Angeles Times szerint Emma és két főszereplőtársa sokat fejlõdött az előző filmhez képest, míg a The Times elmarasztalta Chris Columbust rendezőt, amiért Hermione lényegesen kevesebb szerepet kapott a könyvhöz képest. Ebben az évben elnyerte a német Die Welt magazin Otto-díját a filmben nyújtott alakításáért.

A Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Harry Potter és az azkabani fogolyban a szerepléséért újabb díjakat most az Otto Awards-on a Child Performance of the Year, és a Total Film díjat. A forgatáson nagyon élvezte, amikor megütötte Harry ellenségét, Draco Malfoyt (Tom Felton), valamint, amikor dühösen kirohan Trelawny Professzor (Emma Thompson) órájáról. Emma örült, hogy akikkel az első filmben játszhatott, szerepeltek a harmadik részben is.

2005-ben a Harry Potter and the Goblet of Fire / Harry Potter és a tűz serlege után újra az Otto Awards-on kapott díjat. Emma a rendezőt, Mike Newell-t fantasztikusnak nevezte. Később azt nyilatkozta, hogy imádott veszekedni a filmben, és szerinte ez viccesebbé tette, ezt a komorabb részt. Ugyanebben az évben a Teen Vogue címlapján volt látható. Ő volt a legfiatalabb személy, aki addig szerepelt a magazinban. 2006-ban Hermionét játszotta a The Queen's Handbag című különleges Harry Potter mini epizódban, ami II. Erzsébet királynő nyolcvanadik szülinapjára készült.

A Harry Potter and the Order of the Phoenix / Harry Potter és a Főnix rendje a sorozat 5. része hatalmas siker volt, és rekordot döntött. A nyitóhétvégén 332.7 millió dollár volt a bevétel. Ismét díjazták a játékát, ezúttal a National Movie Award-on Best Female Performance díjat kapta meg. 2007. július 9-én Hollywood-ban a Grauman's Chinese Theatre előtt Emma, Daniel és Rupert otthagyták láb-, kéz- és pálcalenyomatukat. Felröppentek olyan pletykák hogy a színészek otthagyják a filmet, de ez nem bizonyult igaznak. Az ötödik film után visszaszeretett volna menni az iskolába, de a Ballet Shoes-ban olyan karaktert kellett alakítania, akire nem tudott nemet mondani. 2008-ban a The Tale of Despereaux / Cincin lovagban Pea hercegnő hangját kölcsönözte. A következő HP film, a Harry Potter and the Half-Blood Prince / Harry Potter és a félvér herceg premierje 2009. július 15-én volt. Az utolsó film, a Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter és a Halál ereklyéi két részben készült el, így részletesebben filmre tudták vinni a könyvben leírtakat. 2009. február 18-án el is kezdték forgatni. 2010. novemberében volt az első film premiere, a nézettség és a bevétel az egekben járt. Ám a rajongókra még mindig várt egy utolsó Harry Potter adag, a Halál Ereklyéinek második része ugyanis 2011. júliusában érkezett meg a mozikba. Szintén hatalmas kasszasiker lett szerte a világon, és az egyik legmeghatóbb premier volt a HP filmek történetében. 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Cinti Sim
Sziasztok Cinti vagyok! Szeretem az állatokat. 15 éves lány vagyok!