Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
cintisim

Johnny Depp / 11.rész/

Cinti Sim · 3 hónapja


2006-ban A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, 2007-ben A Karib-tenger kalózai: A világ végén, 2011-ben A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken kedvéért ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújt, és mindhárom film sikeresnek bizonyult. Johnny úgy nyilatkozott, hogy "Jack határozottan a lényem egyik nagy része", és még hangját is kölcsönözte a karakternek a filmekhez készült videójátékban.
Sparrow kapitányként nagy tapasztalatot szerzett a kardvívásban, melyeket a 2009-es Reclaiming the Blade című elismert dokumentumfilmben is bemutathatott. A filmben Bob Anderson kardmester osztotta meg azon tapasztalatait, melyeket a Johnny-val folyatott közös munka során szerzett, mikor vívni tanította A Fekete Gyöngy átkához. Szerinte Johnny "olyan jó, amelyin jó csak lehet" egy karddalm hadonászó színész.
Johnny és Gore Verbinski közösen vállalták a produceri feladatot a Rogues Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys című albumhoz. 2007-ben címszerepet játszott a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című filmben, mely Tim Burton filmes adaptációja a színpadi musicalből. Alakításáért Golden Globe-díjat nyert a legjobb színész musicalben vagy vígjátékban kategóriában. Köszönőbeszédében hálát adott a Hollywood Foreign Press Associationnek, valamint Tim Burtont dicsérte "rendíthetetlen bizalmáért és támogatásáért".
2009-ben Terry Gilliam filmjében, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmában tűnt fel, Jude Law és Colin Farrell mellett ugyanis ő pótolta barátjukat, Heath Ledger-t, aki a film bejefezése előtt hunyt el. Mindhárman Heath lányának, Matildának ajándékozták a filmért kapott fizetségüket. 2010-ben újabb Tim Burton filmben tűnt fel, ezúttal Bolond Kalaposként az Alice Csodaországban újragondolásában. 2011-ben a Rango című animációs film főhősének kölcsönözte a hangját.
Johnny még 2007-ben fogadta el a Warner Bros ajánlatát, hogy elkészítsék az Éjsötét árnyék című gótikus szappanopera filmváltozatát, mely 1966 és 1971 között futott az ABC-n. Johnny gyerekként maga is rajongó volt, így produceri szerepet is vállalt Graham King és David Kennedy oldalán. A film 2012-ben került bemutatásra, ám Barnabas Collins karaktere nem nyűgözte le a nézőket. 2013-ban újabb Walt Disney Pictures filmben vállalt szerepet, ezúttal Tonto volt A magányos lovasban. A Disney-vel való együttműködése ezután sem szűnt meg, hiszen megkapta a Farkas szerepét a Vadregény című filmben, mely az azonos című színpadi musical adaptációja. A filmet 2013 szeptemberében kezdték forgatni, és 2014-ben karácsonyának napján került a mozikba.
Szintén 2014-ben tűnt fel a Transzcendens című dráma főszerepében, és az Agyar című horror mellékszerepében. 2015-ben Mortdecai szerepét osztották rá az azonos című filmben, mely Kyril Bonfiglioli regényének adaptációja. Az év második felében Whitey Bulger megformálója volt a Scott Cooper által rendezett Fekete misében, melyet elsőként szeptember 4-én mutattak be a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Ugyanebben az évben cameózik a London Fields című thrillerben. 2016-ban visszatért a Bolond Kalapos szerepéhez az Alice Tükörországban című filmben, melyet Tim Burton helyett már James Bobin rendezett.
2015 augusztusában a Disney D23 Expón volt jelenése, ahol a stúdiócsoport jövőbeni terveiről tájékoztatja a rajongókat. Mindenki legnagyobb meglepetésére Johnnyt Disney Legenda díjjal tüntették ki, bár neve nem szerepelt az egy hónappal a rendezvény előtt megjelent listán. Másnap Jack Sparrow kapitánynak öltözve vonult színpadra, ahol bejelentésre került A Karib-tenger kalózai ötödik részének címe (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja), illetve bemutatási éve, melyre 2017-ben került sor.
2016 végén Gellert Grindelwald szerepében láthattuk a Legendás állatok és megfigyelésükben, s bár rövid ideig volt képernyőn, karaktere a második részben is visszatér - a 2018-ra várható filmben már a fiatal Dumbledore professzor is feltűnik majd, akit Jude Law alakít. 2017-ben Ratchett szerepében láthattuk a Gyilkosság az Orient expresszen legújabb feldolgozásában, Kenneth Branagh rendezésében, aki egyben Hercule Poirot megformálója is. Ugyanebben az évben a Tupac meggyilkolását feldolgozó LAbyrinth című krimiben is feltűnt. 2018-ban a jelenleg készülő Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes című animációs film egyik címszereplőjének kölcsönzi majd a hangját.

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Cinti Sim
Sziasztok Cinti vagyok! Szeretem az állatokat. 15 éves lány vagyok!