Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
cintisim

Zendaya / 3.rész /

Cinti Sim · 8 hónapja
Karrierje
Karrierét modellként kezdte, olyan márkák reklámaiban láthattuk, mint a Macy's, a Mervyn vagy éppen az Old Navy. Ezután egy iCarlys reklámban szerepett Stefanie Scott színésznővel. Ugyanebben az évben Selena Gomezzel szerepelt közösen a Sears egyik divatreklámjában, mint egy táncosnő. 2009-ben lehetőséget kapott, hogy a Kidz Bop videóklipjében táncoljon, mely Katy Perry Hot 'n' Cold című dalának volt az egyik feldolgozása. A videó felkerült a Kidz Bop 15. számú lemezére. 2009 novemberében jelentkezett Rocky Blue szerepére a Disney készülő új sorozatához, a Disney Channelen.
2010-ben kapta meg élete átütő szerepet az Indul a risza! című amerikai tinisorozatban, ahol Bella Thorne oldalán feltűnt Rocky Blue szerepében. A sorozatban Bella és Zendaya olyan tiniket alakítanak, akik nagy álmuk, hogy profi táncosok legyenek, szerencséjükre a helyi showba be tudnak kerülni. A sorozat 2010-től 2013-ig futott, összesen három díjat zsebelt be, és tizennyolc jelölést kapott. 2011 és 2012 között Zendayát többször is jelölték a Young Artist Awardson is. 2014-ben pedig a Image Awardon jelölték is.
2011-ben szerepet kapott a Sok sikert, Charlie! című amerikai vígjátéksorozatban, ahol egy rész erejéig tűnt fel Bridgit Mendler oldalán, mint Rocky Blue. Még ebben az évben szinkronszínészként is megjelent a Csingiling és a nagy verseny című amerikai animációs filmben, ahol Fern hangját kölcsönözte.
2012-ben szerepet vállalt a Bar/átok című drámafilmben, ahol Halley Brandon szerepét kapta meg. A filmben Bella Thorne és Stefanie Scott is szerepet kapott, ugyan Zendaya és Bella a filmben először legjobb barátnők voltak, majd ellenséggé váltak. Még ebben az évben szerepet kapott a Zsenipalánták című amerikai drámasorozatban, ahol Sequoia alakította.
2013-ban szinkronszerepet vállalt a Disney által készített Szuperebek című filmben is, ahol Lollipop hangját adta. Rá egy évvel később 2014-ben szerepet kapott a Megkutyulva című amerikai vígjátékban, ahol Zoey Stevens szerepét kapta meg. A filmben Zoey és édesanyja egyedül élnek, azonban anyukája újra szeretne házasodni, és Zoey élete fenekestül felfordul. Rádöbben, hogy az új családjában nem ő lesz az egyedüli gyerek.
2013. márciusában Zendaya versenyzőként szerepelt az ABC közreműködésében készült Dancing with the Stars című táncműsorban, ahol Shawn Johnson-nal lépett fel, a történelem során ő volt a legfiatalabb versenyzője a sorozatnak, a sorozat alkalmával második helyet nyert.
2015-ben szerepet vállalt a K.C. A tinikém című amerikai vígjátéksorozatban, ahol K.C. Sooper szerepét kapta meg. A sorozat szerint K.C. szülei kémek, amire lányuk rá is döbben, s szülei titkos vágya, hogy lányuk is a nyomukba eredjen. Még ebben az évben egy rész erejéig szerepet vállalt a Black-ish című sorozatban, mint Resheida.
2017-ben szerepet kapott a Pókember: Hazatérés című amerikai kalandfilmben, ahol Michelle szerepét kapta meg. Zendaya olyan híres színészekkel forgatott együtt, mint Chris Evans és Robert Downy Jr. A film 2017. július 6-án jelent meg mozikban. A filmben Michelle Peter Parker osztálytársát alakította. Ezenkívül Zendaya elvállalta Spider-Man Homecoming: Disney Channel Making of TV Special International kísérőfilmet, amely 2017. június 15-én fog megjelenni. Zendaya természetesen Michelle-t fogja majd alakítani. Zac Efron és Hugh Jackman oldalán szerepet kapott a The Greatest Showban, amely 2017 decemberében fog megjelenni az USA-ban.
2018-ra szinkronszerepet vállalt a Smallfoot nevű animációs filmben, illetve a Duck Duck Goose című animációs filmben, ahol Chi hangját fogja kölcsönözni.
2019-ban szerepet kapott a Pókember: Hazatérés 2. részében. Egyelőre még semmilyen információ nem került napvilágra a filmmel kapcsolatban. Még erre az évre leszerződtették a  A White Lie című filmre, ahol Anita Hemmings szerepét fogja majd alakítani, illetve fel fog még tűnni a Finest Kind című filmben is, 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Cinti Sim
Sziasztok Cinti vagyok! Szeretem az állatokat. 15 éves lány vagyok!